kommundirektör

Madeleine Andersson ny Kommundirektör

Publicerad 2018-11-27

Madeleine Andersson, idag kommunchef i Askersunds kommun, blir ny kommundirektör i Vadstena.

Madeleine Andersson har 20 års erfarenhet som chef i kommunala sektorn, varav de 10 senaste åren som kommunchef i Askersunds kommun.

-Östergötland och Vadstena är helt nytt för mig även om det ligger nära min nuvarande arbetsplats. Jag ser mycket framemot att få börja arbeta i en helt ny region, säger Madeleine Andersson.

Hon ser stora likheter mellan sin gamla och sin nya arbetsplats, men också skillnader.

-Vadstena och Askersund är två små kommuner vid Vättern som delvis står inför samma utmaningar. Vadstena ligger så naturskönt vid vattnet och är en stad med själ. Det ska bli mycket spännande och det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget. 

Från Kommunstyrelsens sida är man mycket glad och stolt över att ha rekryterat Madeleine Andersson till ny kommundirektör.

-Madeleine Andersson har den erfarenhet, kunskap och nyfikenhet som Vadstena behöver i arbetet med att attrahera fler kommuninvånare och växa för framtiden, säger Anders Hedeborg (S), Kommunstyrelsens ordförande.
-Hon har visat att hon är en lagspelare som är beredd att ta ansvar för svåra beslut, hålla ett strategiskt perspektiv och utveckla framgångsrika relationer.

Madeleine Andersson tillträder sin tjänst som kommundirektör den 1 mars nästa år.